Try-out concert Harmonie Ulft samen met orkest uit Essen

In november gaat het A-orkest van Harmonie Ulft onder leiding van haar dirigent Henk Jan Heijnen op concours in het Muziekcentrum in Enschede. Als voorbereiding geeft zij een try-out concert op zondag, 28 oktober 2012 in de Rabobankzaal van de Dru-cultuurfabriek in Ulft. De harmonie zal tijdens dit concert de stukken laten horen die zij tijdens het concours zal spelen. Dit zijn het inspeelwerk “Lord of the Rings”, het keuzewerk “Absalon” en het verplichte werk “Pilatus”. Het andere deel van dit concert zal worden verzorgd door het Schönebecker Jugend Blasorchester (SJB) uit Essen (D). In februari 2012 gaf Harmonie Ulft samen met dit orkest al eerder een concert in geheel gevulde zaal in het Brauhaus in Essen.

SJB

Het SJB bestaat uit zo’n 55 muzikanten, die allen een leeftijd hebben tussen de 18 en 25 jaar en staat al ruim een jaar onder leiding van de dirigent Linda Keuben uit Ulft. Het SJB heeft een eigen opleidingsgebouw en muziekleraren in dienst. Linda is tevens slagwerker bij Harmonie Ulft en is in het begin van dit jaar in Essen aan de Musikhochschule met lof geslaagd. Zij zal met haar orkest populaire werken laten horen. Dit unieke Duits-Nederlandse concert begint om 12.00 uur en zal gratis toegankelijk zijn (vol=vol).

De Christelijke muziekvereniging Jubal geeft op zaterdag, 10 november 2012 om 19.30 uur samen met het A-orkest Harmonie Ulft ook een try-out concert in de Grote Kerk in Varsseveld. Hieraan doet zowel het A-orkest van Jubal onder leiding van Henk Jan Heijnen als het B-orkest met dirigent Gerjo Seesink mee.