Nieuwjaarsconcert 2012

Harmonie Ulft gaf onder leiding van dirigent Henk Jan Heijnen haar nieuwjaarsconcert in samenwerking met Firma Weijland. Het werd een unieke vorm van Muziektheater tussen Theatergezelschap en Harmonieorkest.
Het nieuwjaarsconcert van Harmonie Ulft stond in het teken van literatuur. Op het programma stonden oa. The chronicles of Narnia, The wind in the Willows en Lord of the Rings. Firma Weijland zorgde er voor dat het concert een eenheid werd en droeg op eigen wijze een aantal gedichten en verhalen voor. Ook bracht Firma Weijland samen met de Harmonie het Lied Lavendel uit het ouvre van Firma Weijland ten gehore.

Tijdens dit bijzondere concert speelde paukenist Linda Keuben (lid van Harmonie Ulft) een solostuk voor pauken waarbij zij begeleid werd door het orkest. Dit indrukwekkende paukenstuk wordt tevens gespeeld tijdens haar afstudeerexamen aan het Conservatorium in Essen.