ABC+ Concert voor KWF-kankerbestrijding

Op zondag 7 april 2013 om 10.30 uur geven de 3 orkesten en het project "Muziek maak jezelf!" van Harmonie Ulft hun eerste ABC+ concert in de Rabobankzaal van de DRU-cultuurfabriek in Ulft.

Harmonie Ulft heeft de laatste jaren van twee leden veel te vroeg afscheid moeten nemen, die de strijd tegen kanker verloren hebben. Arthur Koster, de zoon van de in 2008 overleden Jaap Koster, hoornist van Harmonie Ulft, zal dit jaar met de fiets de Alpe D'Huzes beklimmen. Daarom zal de opbrengst van dit concert gaan naar de actie van Arthur ten bate van het KWF-kankerbestrijding.

De leerlingen van het project "Muziek maak je zelf!", die worden begeleid voor Hans Roerdinkholder en Aniek Wilbrink, zullen het spits afbijten van dit ABC+ concert . Deze leerlingen, veelal uit groep 4 van de basisschool, zijn spelenderwijs in deze, 20 lessen durende, cursus vertrouwd gemaakt met het maken van muziek en onderdelen van de harmonie. Zij laten zien wat zij tot nu toe geleerd hebben aan het grote publiek en krijgen daarna een diploma. Na deze cursus kunnen zij een instrument kiezen uit het harmonieorkest.

Vervolgens is het de beurt aan het C-orkest, dat bestaat uit leerlingen die net ��n jaar les hebben op de muziekschool en zij maken al samen muziek onder leiding van Hans Roerdinkholder. Het B-orkest met dirigent Boris Jansen vervolgt daarna het programma. Met veelal het A-diploma van de muziekschool op zak, laten deze muzikanten zien wat zij muzikaal in huis hebben.

Tot slot van dit ABC+ concert zal het A-orkest onder leiding van dirigent Henk Jan Heijnen een aantal nummers tegen gehore brengen dat voor de hele familie en andere belangstellenden bekend in de oren zal klinken. Het concert zal worden afgesloten met de 3 orkesten samen worden afgesloten.

De toegangsprijs is slechts 2 euro (kaarten aan de zaal) en er is ook een vrije gift voor het KWF mogelijk aan de deur. Meer info over de actie van Arthur Koster: http://www.arthurkoster.nl/ad6